Kiedy napiwki nie muszą być oskładkowane?

Dodano: 24 kwietnia 2019
Pytanie:

Prowadzę restaurację, w której zatrudniam 8 pracowników, w tym trójkę kelnerów. Otrzymują oni codziennie od klientów napiwki. Czy uzyskane z ich tytułu kwoty należy uwzględniać przy ustalaniu podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia?

Pozostało jeszcze 94% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Chcesz zapoznać się z całym materiałem?

Testuj portal i magazyn "Serwis Płatnika ZUS" przez 14 dni ZA DARMO!

  • AKTUALNE INFORMACJE
  • INDYWIDUALNE KONSULTACJE
  • MATERIAŁY I NARZĘDZIA DO POBRANIA
  • MAGAZYN DOSTĘPNY ONLINE
Sprawdź ofertę »

Zaloguj się, jeśli masz już konto:

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła
dostęp testowy

Nr 231 Kwiecień 2024 r.

Nr 231 Kwiecień 2024 r.
Dostępny w wersji elektronicznej